ЕВН: Без снабдување ќе останат населените места

Екипите на ЕВН Македонија ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа на локациите наведени во табелата во прилог. Ве известуваме дека заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енерија, без снабдување ќе останат населените места кои припаѓаат на Корисничките Енерго Центри (КЕЦ) во листата во прилог.

 

Планирани прекини  
Почеток Краj КЕЦ Адреса
2018-04-10 08:00 2018-04-10 10:00 Штип ЛАКАВИЦА: дел од Лакавичкиот регион, Асфалтна база, ресторан Слон, ТМ, Коле Транс, с.Лакавица, Лесковица, Драгоево, Пиперово и др, Серта репетитори и ловиште
2018-04-10 08:00 2018-04-10 10:00 Штип Долани, Текома, Неметали, с.Љуботен, Балталија и др.
2018-04-10 09:30 2018-04-10 15:00 Гостивар БЕЛОВИШТЕ:област кај црква
2018-04-10 10:00 2018-04-10 14:30 Кратово Крива Паланка: нас.Белеево, нас.Цонев Рид
2018-04-10 10:00 2018-04-10 15:00 Прилеп с.Чепигово
2018-04-10 10:00 2018-04-10 15:00 Прилеп дел од село Дебреште
2018-04-10 08:00 2018-04-10 11:15 Тетово Објекти помеѓу REM MALL и ул.„Борис Кидрич“
2018-04-10 09:00 2018-04-10 11:00 Скопје Ѓорче Петров стопански објект „Кадис“ во Т.Ц „Олимпико“
2018-04-10 11:00 2018-04-10 15:00 Прилеп с.Старавина,с.Зовиќ,с.Будимирци,с.Градешница
2018-04-10 09:00 2018-04-10 15:30 Прилеп м.в. Три Багреми – Дебој
2018-04-10 12:00 2018-04-10 14:30 Штип ул.Митко Недев, нас.Сењак 4
2018-04-10 09:30 2018-04-10 11:30 Штип нас.Дузлак, ул.Скопска
2018-04-10 09:30 2018-04-10 13:30 Штип С.ЉУБОТЕН


Бизнис

Протест на технолошкиот вишок на „Еурокомпозит“- По две години ништо не е решено

Работниците прогласени за технолошки вишок кои се уште чекаат да им бидат исплатени отпремнините од прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска се собра на протест во центарот на Прилеп. Тие бараат одоговор за состојбите во фирмата и […]

Бизнис

Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

Големи тендери, намалена конкуренција, склучени договори без објавување оглас, раст на бројот на поништени тендери, се дел од клучните наоди на мониторингот на јавните набавки спроведени во периодот јули-декември 2018 година. Во извештајот на Центарот […]

Вести

Комплетиран кабинетот на претседателот Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски, го комплетираше составот на својот кабинет. Генерален секретар ќе биде Миле Бошњаковски, кој досега ја извршуваше функцијата портпарол на Владата, додека шеф на протокол ќе биде Билјана Мицевска. Одговорна за односи со […]