Еве каде ќе работи ЕВН Македонија

Екипите на ЕВН Македонија ќе работат на реконструкција и модeрнизирање на дистрибутивната мрежа на локациите наведени во табелата. Ве известуваме дека заради реализација на инвестиционите зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енерија, без снабдување ќе останат населените места кои припаѓаат на Корисничките Енерго Центри (КЕЦ) во листата во прилог.

Планирани прекини
Почеток Краj КЕЦ Адреса
2018-04-02 09:00 2018-04-02 16:00 Тетово дел од населба Дреноец
2018-04-02 09:00 2018-04-02 13:00 12 Охрид РЕСЕ- дел од ул. Христо Герасовски
2018-04-01 08:00 2018-04-01 14:00 Штип СВЕТИ НИКОЛЕ – корисниците АД Мода, Камотекс, База на Гранит кај Мода, конфекција Бошковски, Станички пат
2018-04-02 09:45 2018-04-02 15:30 Охрид РЕСЕН – с. Горно Дупени, с. Евла
2018-04-02 10:00 2018-04-02 15:00 Гевгелија  село Ума
2018-04-02 13:00 2018-04-02 15:00 Струга село Дабовјани
2018-04-02 10:00 2018-04-02 15:30 Струга прв прекин – од 10:00 до 12:00 часот – селата Шум, Заграчани и Вишни, како и мали хидроелектрани Горно Белички Извори 1 и 2, предавател Радио Плеј и Радио Рапи, без напојување – од 10:00 до 15:30 часот – делот на село Загарачани кај школото и во центарот,  без напојување втор прекин – од 15:00 до 15:30 часот – селата Шум, Заграчани и Вишни, како и мали хидроелектрани Горно Белички Извори 1 и 2, предавател Радио Плеј и Радио Рапи
2018-04-02 14:00 2018-04-02 15:30 Охрид ЉУБОЈНО дел
2018-04-02 09:30 2018-04-02 15:30 Прилеп дел од село Житоше
2018-04-02 08:30 2018-04-02 12:30 Струмица цело село Вељуса и цело село Седларци
2018-04-02 13:00 2018-04-02 14:30 Охрид дел од Езерани
2018-04-02 09:00 2018-04-02 14:00 Гостивар индустриски објекти покрај автопат Гостивар-Тетово
2018-04-02 09:00 2018-04-02 15:00 Скопје Ѓорче Петров с. Сарај, дел од ул. 6
2018-04-02 08:00 2018-04-02 15:30 Скопје Аеродром дел од ул. Антон Панов, дел од ул. Ѓорѓи Абаџиев, дел од ул. Славе Деловски, дел од ул. Кумровец, дел од ул. Алберт Швајцер, дел од ул. Боро Петрушевски, дел од ул. Васил Левски, дел од ул. Владимир Назор, дел од ул. Елисие Поповски Марко
2018-04-02 09:00 2018-04-02 15:00 Тетово с.Долно Седларце (делот кај школото)


Бизнис

Протест на технолошкиот вишок на „Еурокомпозит“- По две години ништо не е решено

Работниците прогласени за технолошки вишок кои се уште чекаат да им бидат исплатени отпремнините од прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска се собра на протест во центарот на Прилеп. Тие бараат одоговор за состојбите во фирмата и […]

Бизнис

Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

Големи тендери, намалена конкуренција, склучени договори без објавување оглас, раст на бројот на поништени тендери, се дел од клучните наоди на мониторингот на јавните набавки спроведени во периодот јули-декември 2018 година. Во извештајот на Центарот […]

Вести

Комплетиран кабинетот на претседателот Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски, го комплетираше составот на својот кабинет. Генерален секретар ќе биде Миле Бошњаковски, кој досега ја извршуваше функцијата портпарол на Владата, додека шеф на протокол ќе биде Билјана Мицевска. Одговорна за односи со […]