Дискусија „Менталното здравје и пандемијата од коронавирусот – глобални предизвици”


Дискусија „Менталното здравје и пандемијата од коронавирусот – глобални предизвици” - МИА

Скопје, 23 јуни 2020 () – Вклучете се во дискусијата „Менталното здравје и пандемијата од коронавирусот – глобални предизвици”, што ќе се одржи вечер во 19 часот, порача на својот ФБ профил министерот за здравство Венко Филипче.


 

Сите заедници подеднакво се соочуваат со огромниот предизвик на прилагодување на ваквите физички, социјални, и економски промени, како и на промените во начинот на живот. Дополнителен предизвик претставува и справувањето со стравот од заболување од Ковид-19 и неговите последици кои може да бидат и опасни по животот, грижата за лицата што ни се блиски, а се особено погодени, и тагувањето по саканите лица поради разделба или изолација, посочи Филипче.

За форумот повеќе информации има на линкот: https://uni.cf/3dhnaM7 каде ги има и линковите за вклучување во живо во дискусијата.