Денови на Еразмус+ на Штипскиот универзитет

Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип денеска  организира целодневен настан за одбележување на Деновите на Еразмус+  (ErasmusDays2019) за да ги запознае студентите со можностите што ги нуди оваа образовна програма на ЕУ.

Настанот ќе почне со споделување успешни приказни на досегашните студенти и неформална дружба со нив и координаторите на програмата Еразмус+, претставници од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност и од невладиниот сектор. Поканети се и студенти од странство за кои ќе се организира церемонија за добредојде на УГД.

Деновите на Еразмус+ оваа година ќе бидат одбележани со повеќе од илјада настани  во 39 држави, меѓу кои и во Северна Македонија. Настанот на УГД-Штип ќе се одржи во Кампус 2 од 11 часот.

Вести

(ВИДЕО) Мицкоски за Заев: Видовме уплашен човек соочен со своите неуспеси, бараме избори за обнова на Македонија

Прашање: Господине Мицкоски еве накратко за медиумите, кажавте пред малку горе доле истото, ете вашата реакција на денешниот прес на Зоран Заев дека бара итни предвремени избори? Одговор: Видовме човек кој што е уплашен, кој што […]

Вести

В недела лидерска кај претседателот на државата

Лидерска средба на иницијатива на претседателот Стедво Пендаровски, на која ќе присустуваат претседателите на најголемите парламентарни политички партии и од власта и од опозицијата ќе се одржи в недела во 17:00 часот во „Вила Водно“ […]