Денот на Републиката неработен за сите граѓани


Лицата со попреченост и старите лица во 27 општини ќе добијат асистенција за полесно справување со кризата - МИА

Скопје 31 јули 2020 () –  Денот на Републиката  2 Aвгуст (недела) е неработен ден за сите граѓани, а согласно Законот за празници на РМ неработен е и 3 август (понеделник), соопшти Министерството за труд и социјална политика.


 

Од Министерството на сите граѓани им го честитаат Денот на Републиката.