Дебата на НКЕУ-МК за заштита на природата преку одржливо управување со шумите


Националната конвенција за Европската Унија во Македонија денеска ќе биде домаќин на Работната група 5 – Животна средина (Поглавје 27), што ќе ја одржи четвртата сесија на тема „Заштита на природата преку одржливо управување со шумите“, во организација на Европското движење.


 

Најавено е обраќање на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, заменик министерот за животна средина и просторно планирање Христина Оџаклиеска, евроамбасадорот Дејвид Гир и словачкиот амбасадор Хенрик Маркуш.

Во дебатата ќе бидат вклучени македонски и словачки експерти за животна средина и за шумарство, универзитетски професори, екологисти, но и претставници од граѓанскиот сектор, релевантни на оваа тема.