Бесплатен паркинг во Центар за новогодишните и божикните празници
По повод претстојните новогодишни празници, утре, 31 декември, отворените и затворените паркиралишта со кои стопанисува ЈП Паркинзи на Општина Центар ќе работат до 15 часот, катната гаража до 17 часот, а шалтерите за издавање на договори во Дирекцијата на претпријатието ќе работи до 15 часот.

На 1 јануари, петок, сите паркиралишта со кои стопанисува ЈП ПОЦ ќе бидат бесплатни за сите граѓани.

Редовната наплата за паркирање на паркиралиштата и издавање на договори во Дирекцијата на ЈП ПОЦ ќе продолжи на 2 јануари (сабота) со вообичаено работно време.

За време на Божиќните празници на 06.01. (среда) и 07.01. (четврток) сите паркиралишта со кои стопанисува ЈП Паркинзи на Општина Центар ќе бидат бесплатни за граѓаните.

Редовната наплата за паркирање на паркиралиштата и издавање на договори во Дирекцијата ќе продолжи на 08.01. (петок) со вообичаено работно време.

Депото на „Пајак“ службата на ЈП ПОЦ ќе работи 24/7 за време на празниците.