Антикорупциска ќе усвои стратегија за заштита на укажувачите

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска ќе ја одржи петтата седница, по изборот на новиот состав.

На дневен ред, како што најавија од Комисијата, е усвојување на стратегијата за заштита на укажувачите, постапување на оваа Комисија по одредени предмети, но и информацијата за нејзино постапување по обрзските кои произлегуваат од ревизијата од НПАА.


Бизнис

Фондот за Западен Балкан додели грантови за 24 проекти

Секретаријатот на Фондот за Западен Балкан во Тирана ја одржа дводневната партнерска работилница и церемонијата за доделување на грантови од 24-те победнички проекти од вториот повик на ВБФ. На настанот присуствуваа високи претставници од министерства за […]

Вести

Протест на жителите на Гази Баба против преселбата на Центарот за зависности во нивната населба

Жителите на Гази Баба денеска одржаа протест против најавата за дислокација на Центарот за одвикнување од зависности од Општина Кисела Вода во простории на поранешната фабрика „Металски завод – Тито“, во населбата Маџари. Учесниците на […]

Вести

Марш за Денот на параплегијата и дистрофијата во Скопје

Денот на параплегијата и дистрофијата денеска беше одбележан со марш организиран од Националниот сојуз на лица со попреченост „Мобилност“, под слоганот „Силата не е во чекорењето, силата е во издржливоста!” Неколку години по ред, секцијата […]