Акција на Езерската полиција и Хеликоптерската единица на МВР (ФОТО +ВИДЕО)ript>

Денеска, на пристаништето во Охрид припадниците на Единицата за специјални задачи, Езерската полиција и Хеликоптерската единица, во склоп на одбележувањето на 7 Мај- Денот на македонската полиција,  и презентираа на јавноста дел од своите професионални можности, ефикасно справувајќи се со едно сложено вежбовно сценарио во водите на Охридското езеро. Во присуство на голем број граѓани припадниците на МВР изведоа тактичко- показна вежба со напад на пловен објект заради совладување и лишување од слобода на опасни лица.

17(1)
16(1)
14(2)
13(2)
12(3)
11(3)
10(2)
09
08
05
03
01
IMG_3533(2)
IMG_3521(3)
IMG_3504
IMG_3489
IMG_3457
IMG_3446
IMG_3439
IMG_3421
IMG_3410(1)
IMG_3400
IMG_3390
IMG_3387(2)
IMG_3376
IMG_3341
DSC03956
DSC03952
DSC03947
DSC03941
DSC03935
DSC03934
DSC03899
DSC03896
DSC03895
DSC03888
DSC03885
DSC03882
DSC03859
23(1)
22(2)
21
20(1)
19

 

„Денеска имавме огромна чест овде во Охрид да зведеме една тактичко показна вежба во која ги покажаа своите капацитети Единицата за специјални задачи, Хеликоптерската единица и Езерската полиција и навистина беше прекрасно чувството ода се видат сите можности на македонските полицајци, пред се на специјалните единици и со тоа да покажеме дека сме подготвени да одговриме на било каков предизвик рече министерот Спасовски, кој им се заблагодари на сите граѓани кои присуствуваа на вежбата.

Во склоп на одбележувањето на Денот на полицијата, утре на градскиот стадион во Штип припадниците на МВР ќе ги презентираат своите можности преку низа показни вежби. Министерството за внатрешни работи ги поканува граѓаните да дојдат на градскиот стадион во Штип и да се уверат во подготвеноста на македонската полиција.