Принц Вилијам и Кејт искажаа благодарност на британските вооружени сили


Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон одржаа видео повици со припадници на РАФ, морнарицата и армијата, а војводата од Кембриџ се потсети на сопственото искуство кога леташе со хеликоптер Линкс за да лови шверцери на кокаин вреден 40 милиони фунти, додека служеше на Карибите пред 14 години.Војводата и војвотката од Кембриџ истакнаа дека Велика Британија им е благодарна на нејзините вооружени сили кои служат во странство, истовремено оддавајќи им почит на оние кои трагично го загубија својот живот.

Во неделата војводата зборуваше со хероите кои служат во Сомалија, Катар и Заливот.

„Се надевам дека знаете дека ние мислиме на сите вас и за важната работа што ја правите, и дека сите се многу благодарни,“ рече тој.

„Се надевам дека во текот на Неделата на сеќавање можеме да ги потсетиме луѓето колку се посветени и решени и колку се брилијантни сите луѓе што ги имаме во силите низ целиот свет.“