Нов ролер од вулкански камен за чистење лице до совршена кожаript>

Ролерот е направен од вулкански камен и сите негови својства за апсорпција на масло, доаѓаат од визуелно малата топка.


 

„Вулканските камења имаат мали џебови со дупчиња за да ги соберат маснотиите од лицето“, вели козметичкиот хемичар Џинџер Кинг.

Како и секој производ што апсорбира масло, колку долго ќе трае тој ефект зависи од вашиот специфичен тип на кожа и колку масло произведува.

И покрај неговата удобна преносливост и навидум магична способност да ја одржува основната шминка непроменета, има еден важен недостаток.

Како што истакнува Кинг „дури и да можете да го измиете, ќе биде потешко да се исчисти“.

Можете да го измиете ролерот за лице со одвртување на горниот дел, отстранување на топката, малку сапун и топла вода, а потоа оставете го да се исуши. Колку повеќе го користите, толку почесто треба да го миете.

Тешко е да се долови со индиректно осветлување, колку вулканскиот ролер за лице впива масло за мат финиш.

Цената на ролерот на Ревлон изнесува 14 долари или 750 денари.