Конфучие: Животот е навистина едноставен, но ние инсистираме да го направиме комплициран


1 . “Кога нештата ќе почнат да се движат во погрешна насока, не оди со нив.” –Елвис Присли


 

2 . “Животот е навистина едноставен, но ние инсистираме да го направиме комплициран.” – Конфучие

3. “Кога најмалку го очекуваме, животот ни поставува предизвик да ја тестираме нашата храброст и подготвеност за промена. Во таков момент, нема смисла да се преправаме дека ништо не се случило или да се каже дека сѐ уште не сме подготвени. Предизвикот нема да чека. Животот не гледа назад. Една недела е повеќе од доволно време за нас да одлучиме дали да ја прифатиме нашата судбина.” ―Пауло Коељо

4. “Животот поминат правејќи грешки не само што е почесен, туку покорисен од животот поминат правејќи ништо.” ―Џорџ Бербарт Шо

5. “Животот може да биде разбран ако се гледа наназад, но мора да се гледа напред за да биде живеен.” – Сорен Киркегард

6. “Сегашниот момент е исполнет со радост и среќа. Ако сте внимателни, тогаш и ќе го видите.” – Тич Нат Хан

7. “Дваесет години од сега ќе бидете повеќе разочарани од работите што не сте ги направиле од оние што ги правите. Затоа, отфрлете ги предрасудите. Плови далеку од безбедното пристаниште. Фати ги трговските ветрови во твоите едра. Истражувај. Сонувај. Откривај.” –Марк Твен

8. “Осумдесет проценти од успехот е зборување за истиот.” –Вуди Ален

9. “Книгите кажуваат: Таа го направи ова затоа што. Животот вели: Таа го направи ова. Книгите се место кое ќе ви објасни работите, животот e “место каде не ги објаснуваат работите. Не сум изненаден што некои луѓе преферираат книги.” ― Џулиан Барнс

10. “Се убедив дека сите мои минати неуспеси и фрустрации всушност беа поставување на темелите за разбирањата кои го создадоа новото ниво на живеење кое сега го уживам..” ―Антони Робинс