10 мудри мисли кои ќе ве натераат да размислувате за животот


1.  “Се` што можеш да замислиш е реално.” ― Пабло Пикасо


 

2. “Илјадници свеќи можат да бидат запалени од една свеќа, но тоа нема да го намали периодот за кој свеќата ќе изгори исто така среќата никогаш нема да се намали со тоа што се дели.” –Buddha

3. “Дури и часовникот кој не работи е точен два пати дневно.” –Полска изрека

4. “Секогаш кога ќе избереме безбедност, го зајакнуваме стравот.” –Чери Хубер

5. “Сакав совршен крај. Сега научив на потешкиот начин, дека некои поеми немаат рима, некои приказни немаат јасен почеток, заплет и крај. Животот е содржан од тоа да не знаеш, да мораш да се промениш, да го зграбиш моментот и да го извлечеш најдоброто без да знаеш што ќе се случи следно. Вкусна нејаснотија.” ―Гилда Раднер

6. “Во два збора можам да сумирам се` што научив за животот: Се` продолжува.” – Роберт Фрост

7. “Најтажниот аспект на животот токму сега е дека науката го собира знаењето побрзо од што општеството собира мудрост.” ―Исак Асимов

8. “Понекогаш прашањата се комплицирани, а одговорите се едноставни.” –Др. Сус

9. “Постојат две основни мотивирачки сили: страв и љубов. Кога се плашиме, се повлекуваме од животот. Кога сме во љубов, ние се отвораме кон сето она што животот може да го понуди со страст, возбуда и прифаќање. Треба да научиме да се сакаме прво, во сета наша слава и на нашите несовршености. Ако не можеме да се сакаме себеси, не можеме целосно да се отвориме за нашата способност да ги сакаме другите или нашиот потенцијал да создадеме. Еволуцијата и сите надежи за подобар свет се одмораат во бестрашност и отворена визија за луѓето кои го прифаќаат животот.” – Џон Ленон

10. “Премногу луѓе ги трошат парите кои ги заработиле … да купат работи кои не им требаат … да импресионираат луѓе кои не ги сакаат. Вил Роџерс