Џеф Бриџис има тешка болест– Американскиот глумец Џеф Бриџис им откри на своите следачи на Твитер дека му бил дијагностициран лимфом.


 

„Иако тоа е сериозна болест, се чувствувам среќен што имам одличен тим лекари и предвидувањата се добри. Го почнувам третманот и ќе ве известувам навреме околу моето оздравување“, напиша оскаровецот за „Лудо Срце“ (Crazy Heart, 2009 година).

Toj имa глумено во уште 90-на други филмови, од кои последниот – „Лошите времиња за Ел Ројал“ (Bad Times at the El Royale) беше издаден пред две години.