Паста за заби: За чистење чаши во домот и за нега на рацетеript>

Пастата за заби е одлична за отстранување на непријатниот мирис од вашите раце.


 

Ако користите многу зачини додека готвите, можеби веќе сте го забележале овој проблем. Често мирисот на состојките што се користат за приготвување на вкусни оброци се лепи за вашите раце.

Не се само интензивните зачини кои го предизвикуваат овој проблем, лукот и рибата можат да предизвикаат многу непријатни мириси. Четкањето на рацете со сапун и вода бара многу напор бидејќи мирисите се непријатни.

Пробајте ја пастата за заби! Само додадете малку во вашата вообичаена смеса со сапун и вода и бидете изненадени колку добро функционира овој едноставен трик. Обидете се да нанесете малку паста за заби на вашите нокти, исто како кога нанесувате на забите, има одличен ефект на избелување.

Ги отстранува дамките од чајот или кафето

Постои уште еден одличен начин да се користи паста за заби во кујната. Особено шолјите за кафе често имаат непријатни дамки од редовната употреба.

Пастата за заби ви помага да ги отстраните темните остатоци и ги прави сите ваши чаши неверојатно сјајни.

Ова особено добро делува на бели предмети бидејќи пастата за заби има фантастичен ефект на избелување. Трагите од чај и кафе нема да постојат при допир со пастата за заби.

Можете да користите стара четка за заби за овој едноставен трик.