Како да уредите мала дневна соба: Практични совети


За многумина дневната соба е центарот на куќата, место каде што се собираме, се дружиме и се релаксираме по напорниот ден. Поради сите овие причини, треба да ни биде удобно во него, а внатрешноста има големо влијание врз тоа како ќе се чувствуваме.


 

Украсување на мала дневна соба

Ако имате мала дневна соба или поврзана со кујната, секој агол треба да го искористиме на најдобар начин и да воспоставиме рамнотежа помеѓу формата и функцијата.

Огледало

Огледалото на ѕидот е мал декор на дневната соба, кој може да има голем ефект. Не само што може да постигнете прекрасен изглед со фина рамка и облик на огледалото, туку и светлината ќе се рефлектира, правејќи ја вашата соба да изгледа поголема отколку што навистина е.

Погодност

Кога станува збор за избор на мебел за мала дневна соба, практичноста е клучна. Немате доволно простор за масичка за кафе, масичка и други ситници, затоа ограничете се на минимализмот.

Полици за книги

Книгите даваат душа на собата. Дневната соба без книги може да изгледа ладна. Меѓутоа, во мала дневна соба, полицата би заземала многу простор. Наместо тоа, одлучете се за мали полици на ѕидовите.