Барањата за венчавки во Вухан зголемени за 300 отсто


Барањата за венчавки во Вухан зголемени за 300 отсто - МИА

Вухан, 9 април 2020 () – Жителите на Вухан, кинескиот град откаде што почна ширењето на новиот коронавирус, полека се враќаат во нормала… А, паровите чиишто врски го преживеаја сѐ ова, сѐ почесто решаваат да прослават со – брак.


 

Според официјални бројки, барањата за венчавки се зголемиле за 300 отсто последниов период.

Властите на Вухан официјално ја отворија службата за венчавки минатиот петок. Сепак, по долгото време на изолација, се претпоставува дека и бројот на разводот би можел да се зголеми.