Во Свети Николе отворена изложбата ,,Ѓуришка ликовна колонија”  


Во Штип последно прскање против комарците - МИА

Штип, 15 септември 2020 () – По повод 76годишнината од ослободувањето на Свети Николе отворена е изложбата „Ѓуришката ликова колонија 2020“. Делата се изложени во Домот на културата, по што ќе бидат презентирани и во другите општини во земјава.                                                          –


 

– Нашите сограѓани имаат можност да ги погледнат 24-те прекрасните уметнички дела на авторите кои учествуваа на колонијата. Со оваа докажуваме дека Свети Николе и во услови на пандемија може да организира вакви културни настани кои верувам дека ќе побудат интерес кај нашите граѓани, вели градоначалникот на Свети Николе, Сашо Велковски. вдј/оџ/