Детското ликовно студио „Св.Кирил и Методиј“-Битола гостува во Хонг Конг


Детското ликовно студио „Св. Кирил и Методиј“-Битола гостува на светска ликовна изложба „Арт Експо 2019“ во Хонг Конг.

На изложбата претставени се дела од меѓународната ликовна колонија „Мал битолски Монмартр“ која традиционално се одржува во Битола, и на која последниве неколку години учествуваат и млади ликовни таленти од Хонг Конг.

На Art Next Expo 2019 македонската поставка беше раководена од Елена Хаџи Антонова како претставник на „Мал битолски Монмартр“, а во делегацијата на покана од ликовното студио и организаторот беше и Татјана Крнчева долгогодишен пријател и промотор на „Малиот битолски Монмартр“.

Вести

Владиниот лирџет пријавил ситуација за итност и безбедно слетал на Скопскиот аеродром

Капетанот на владиниот воздухоплов попладне во контролата на летање на Скопскиот аеродорм пријавил ситуација за итност поради предното тркало и по процедурите безбедно слетал на аеродромот, информираа за МИА од Контролата на летање М-НАВ.   […]

Вести

Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци продолжува на 28 ноември

 Судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци на 13 февруари годинава во која загинаа 16 лица продолжува на 28 ноември. На денешното рочиште требаше да биде сослушан вештакот Јосиф Ќосев од електротехнички факултет, но одбраната реагираше […]

Вести

Едно обвинение помалку за Груевски, „Траекторија“ му застаре

Временската разлика од шест години од стореното кривично дело, а без правосилна пресуда во судот, го спаси од кривичен прогон поранешниот премиер Никола Груевски во предметот „Траекторија“ за злоупотребите при изградбата на автопатите Штип-Миладиновци и […]