Знае ли “генсекот” на СДСМ колку се 35 илјади евра – пишува Горан Момироски

Откако деновиве ја прочитав идејата на колеги за ограничување на правото на објавување колумни на една неделно или за редакциски консензус при објавување, во знак на поддршка на тие што се против предлогот, решив да пишувам по една колумна дневно, ако даде Господ понекогаш и две. Засега за објавување на колумните не морам да платам.

Спиеш ли мирно Николовски Љупчо?

Знае ли генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски дека во општината од каде што влезе во високата политика се случува неверојатна јавна набавка со државни пари во која се трошат 35 илјади евра на граѓаните.

Не се работи за патишта, згради, инфраструктура… се работи за е…а ограда, се надевам не е златна.

Општината Крива Паланка ќе потроши над 2 милиони и 100 илјади денари за поставување на ограда околу училиштето во планинското село Луке каде сега учат вкупно 4 ученици а според трендот таму за неколку години ќе нема ниту еден ученик.

Тендерот го објавил и склучил директорот на централното основно училиште Јоаким Крчовски во Крива Паланка а се однесува на подрачното училиште во селото Луке кое се наоѓа во близина на тромеѓето Македонија – Србија -Македонија.

Бизнисот во планинската област каде најпознато село е Поддржикоњ од каде доаѓа Стевче Јакимовски, го добила фирмата “Белешков Инжинеринг увоз-извоз” од Крива Паланка.

Една од најспорните работи во овој бонбона бизнис е што во стотина други селски средини со повеќе од 4 деца во Македонија воопшто нема училишта или тие се во мизерна состојба а овде само за ограда се трошат фантастични 35 илјади евра.

Продолжете со читање на expres.mk

Вести

Извршена еутаназија врз златната параолимпијка Верворт

Белгиската параолимпијка, Марик Верворт, го активираше барањето за еутаназија, што значеше крај на нејзините маки, и смрт. Верворт која имаше 40 години, а на Параолимписките игри во Лондон 2012 година освои златен медал во трката […]

Бизнис

„Герешајмер“ го означи почетокот на изградба на новата фабрика во Бунарџик, ќе вработи 400 луѓе

Германската компанија „Герешајмер“ денеска во Технолошко индустриската развојна зона Бунарџик го означи почетокот на изградба на новата фабрика за медицинска пластика. Ова е прва фабрика на реномираната германска компанија во Југоисточна Европа, а земјава беше […]

Вести

Одобрени 60 милиони денари за чистење на линданот во ОХИС

Владата на денешната 160-та редовна седница донесе одлука за одобрување на 60 милиони денари од Буџетот за 2019 година за чистење на индустрискиот токсичен отпад (линдан) во поранешната фабрика ОХИС во Скопје. Средствата, како што […]