ОМД победи во уште една битка за Македонија!


Обединетата Македонска Дијаспора (ОМД) успеа да извојува уште една значајна победа за Македонија и Македонскиот народ. Имено, еден од најпознатите американски весници The New York Times пишувајќи за документарниот филм “Медена земја” пчеларот во филмот го имаше опишано како Северномакедонец. Веднаш по објава на натписот од ОМД е реагирано до уредникот на овој престижен весник и истиот извршил корекција во натписот и сега стои дека станува збор за Македонец а не Северномакедонец.

Целиот текст може да го прочитате тука:

 

Following an e-mail yesterday from UMD to The New York Times Editor concerning reference to the Honeyland documentary beekeeper as “North Macedonian”, they corrected their mistake and changed the text to #Macedonian. This is why UMD’s educational work is so critical! UMD is the guardian of the Macedonian identity!


Завршува изборната кампања, од полноќ почнува изборниот молк - МИА
Вести

Завршува изборната кампања, од полноќ почнува изборниот молк

Скопје, 12 јули 2020 () – По 20 дена во кои партиите и коалициите ја претставуваа својата понуда пред граѓаните, денеска завршува изборната кампања и од полноќ почнува изборниот молк пред одржувањето на предвремените парламентарни […]

Во трката за пратеници 1.578 кандидати на 15 коалиции и партии - МИА
Вести

Во трката за пратеници 1.578 кандидати на 15 коалиции и партии

Скопје, 12 јули 2020 () – Граѓаните на Северна Македонија на предвремените парламентарни избори ќе можат да гласаат за кандидатските листи на 15 коалиции и партии со вкупно 1.578 кандидати, од кои 903 се мажи, […]

Од утре почнува тридневното гласање на предвремените парламентарни избори - МИА
Вести

Од утре почнува тридневното гласање на предвремените парламентарни избори

Скопје, 12 јули 2020  () – На 3.390 избирачки места на десеттите предвремени парламентарни избори можат да гласаат 1.814.263 граѓани запишани во Избирачкиот список. Гласањето на овие парламентарни избори поради актуелната пандемија на КОВИД-19 првпат ќе […]