Македонски професор добитник на најголемата научна награда на светско ниво од ООН


Пред 3 години на Меѓународниот ден на борба против корупцијата, Проф. д-р Миодраг Лабовиќ ја доби досега најголемата научна награда на светско ниво од ООН за оригинален научен концепт за решавање на најголемиот проблем во Македонија – системското владеење на правото!

Како што истакна Проф. д-р Лабовиќ доколку политичките партии сакаат да решат проблемот со владеење на правото во Република Македонија, наместо декларативно да се залагаат, можат да го искористат неговиот концепт за решавање на овој наш најголем проблем кој помалку или повеќе трае веќе речиси три децении.

На следното видео е официјалното доделување на наградата

Предлог стратегијата која ја предлага Проф. д-р Лабовиќ може да ја прочитате тука:

Проф. Лабовиќ: Мојата предлог стратегија за правосудството во Македонија

 

 


Многу опции за парламентарно мнозинство и нова влада, пролонгирањето неповолно за ЕУ-интеграцијата - МИА
Вести

Од денеска почнуваат разговори за новата влада

Скопје, 4 август 2020 () – По одржувањето на конститутивната седница на Собранието, од денеска почнуваат и разговорите за формирање на новата влада. Партиите кои по изборите неофицијално ги почнаа разговорите, се очекува од денеска […]

Прва седница на новиот собраниски состав под здравствени протоколи - МИА
Вести

Прва седница на новиот собраниски состав под здравствени протоколи

Скопје, 4 август 2020 () – Во Собранието на Република Северна Македонија, денеска на пладне во салата Голема купола ќе се одржи првата седница на новиот парламентарен состав согласно здравствените протоколи за заштита од ширење […]

Нови 14 дена вонредна состојба, за заокружување на здравствените одговори на пандемијата - МИА
Вести

Бројот на починати од Ковид-19 достигна 500, вирусот најризичен за постарите лица

Скопје, 4 август 2020 () – Тројца пациенти починаа вчера од вирусот Ковид-19, со што вкупниот број на починати од оваа болест достигна 500. Ковид-19 е најризичен за постарите лица, односно предизвикува поголема смртност кај […]