Македонците на протести со денови… (ФОТО ГАЛЕРИЈА)


Protesti za Makedonija (11)
Protesti za Makedonija (10)
Protesti za Makedonija (9)
Protesti za Makedonija (8)
Protesti za Makedonija (7)
Protesti za Makedonija (6)
Protesti za Makedonija (5)
Protesti za Makedonija (4)
Protesti za Makedonija (3)
Protesti za Makedonija (2)
Protesti za Makedonija (1)
Protesti za Makedonija (12)
protest protiv promena na ime (11)
protest protiv promena na ime (10)
protest protiv promena na ime (9)
protest protiv promena na ime (8)
protest protiv promena na ime (7)
protest protiv promena na ime (6)
protest protiv promena na ime (5)
protest protiv promena na ime (4)
protest protiv promena na ime (3)
protest protiv promena na ime (2)
protest protiv promena na ime (1)
Балкан

Будимпешта: Балканските држави заслужуваат шанса за членство во ЕУ

Европската унија им должи на балканските земји да им даде шанса да се приклучат кон Унијата, изјави во Стразбур европратеникот од редовите на унгарската партија Фидес, Балаж Хидвеги, додавајќи дека проширувањето на Балканот е клучна […]

Вести

Институт „Крсте Мисирков“: Прашањето за македонскиот јазик е апсолвирано, негирањето е свесна провокација

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“-Скопје соопшти дека остро реагира и сериозно се спротивставува на ставот на Бугарската академија на науките во врска со постоењето на македонскиот јазик и на македонското писмо. Во реакцијата Институтот […]

Вести

Максим Ацевски избран за главен државен ревизор

Собранието на денешната седница го избра Максим Ацевски за главен државен ревизор, на предлог на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата. Одкуката за изборот на Ацевски беше донесена едногласно со 81 глас „за“. […]