Грчките мажи бараат сексуални услуги од сириските деца за 10 евра


Новинари од РТ истражуваа како живеат сириските бегалци во Грција и дојдоа до фрапантни податоци и снимки. Иако Грција е дел од ЕУ и НАТО, негрижата и тромоста на нивниот систем ги тера овие бегалци да живеат по улици и паркови.


 

Но, тоа и не е најстрашното. Доказите до кои дојде РТ укажуваат дека малолетните бегалци се принудени да даваат сексуални услуги на мажи над 40 години само за да добијат јадење.

Репортажата можете да ја видите на видеото. Ќе видите како возрасен маж преговара со дете за цената за сексуални услуги.