Дали знате како да добиете некоја информација без да одите во некој од корисничките центри на ЕВН?

EВН Македонија е компанија чија главна дејност е дистрибуција и снабдување со електрична енергија во Република Македонија. На македонскиот пазар компанијата влезе во 2006-та година како дел од групацијата EVN и за кратко време прерасна во силно етаблиран бренд.

Снабдувањето и дистрибуцијата на електрична енергија се исклучително комплексни и опфаќаат многу процедури. Дел од тие процедури се поврзани со комуникацијата со корисниците, односно, секој корисник за секое негово барање мора да помине низ одреден процес кој е предефиниран во постоечките Закони, правилници и процеси внатре во самата компанија.

Исполнувањето на сите предефинирани услови за одредена потреба на корисникот на електрична енергија знае да биде макотрпно и фрустрирачки. ЕВН како компанија прави се за да корисниците бидат задоволни и поради тоа, освен што има отворено 19 КЕЦ-а (Корисничко Енергетски Центри) и дузина посебно прилагодени канцеларии специјализирани за односи со корисниците, има и најсовремен Call Centar.

Улогата на кол центарот е да корисниците можат да се информираат за потребните документи, процесите и начините на добивање приклучок или некоја друга потреба која ја имаат. Со кол центарот можете да контактирате 24/7 по телефон или по писмен пат (писмо и електронска пошта).

Благодарение на оваа услуга, корисниците можат да заштедат време, нерви и пари. Следниот линк ве води кон официјалната страна каде можете да ги најдете сите детали и телефонски броеви за комуникација со ЕВН, или да пополните форма во која ќе го поставите вашето прашање.

Кликнете тука за да контактирате со ЕВН


Бизнис

Протест на технолошкиот вишок на „Еурокомпозит“- По две години ништо не е решено

Работниците прогласени за технолошки вишок кои се уште чекаат да им бидат исплатени отпремнините од прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска се собра на протест во центарот на Прилеп. Тие бараат одоговор за состојбите во фирмата и […]

Бизнис

Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

Големи тендери, намалена конкуренција, склучени договори без објавување оглас, раст на бројот на поништени тендери, се дел од клучните наоди на мониторингот на јавните набавки спроведени во периодот јули-декември 2018 година. Во извештајот на Центарот […]

Вести

Комплетиран кабинетот на претседателот Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски, го комплетираше составот на својот кабинет. Генерален секретар ќе биде Миле Бошњаковски, кој досега ја извршуваше функцијата портпарол на Владата, додека шеф на протокол ќе биде Билјана Мицевска. Одговорна за односи со […]