Да и помогнеме на Неделка!

“Јас сум девојка на возраст од 30 години и боледувам од Hemiparesis l.dex. Имав операција фазна фибротомија по улзибат 8 Март 2018 во Србија каде што ме оперираа руски доктори,27 јануари 2019 бев на рехабилитација во Семеринг,Австрија.

Ние немаме друг, државата во секој поглед кренала раце од нас со што сме принудени да се бориме сами за жал. Затоа сакам да ви кажам, продолжувам со борбата. Тешка но остварлива и многу сум среќна што со секоја нова борба имам нови и нови резултати. Со помош на операцијата раката ми се опушти,говорот ми е многу подобрен уште првиот ден по операцијата а како заздравував говорот се повеќе и повеќе се оправуваше.

1година и1 месец после операција
2.prefaktura za operacijata vo septemvri
6 месеци после операција
17 дена после операција
17 дена после операција1
58079848_623381664801680_912431163123957760_n
Izvestaj od rehabilitacijata vo avstrija MR_Nedelka 1
MR_Nedelka 2
MR_Nedelka 3
MR_Nedelka 4

Во Јануари 2019 бев на рехабилитација која чинеше 7000 евра за 14 дена многумина би биле скептични во однос на резултатот кој би можел да се достигне но јас ќе ти кажам една прекрасна вест дека прстите на раката уште повеќе ми се исправени и можам да држам телефон во раката. Пред тоа немав сила за такво нешто исто така без проблем можам да држам кеса во раката кога пазарувам до 2,3 кг, подолго од претходно. Претходно имав страшни болки и немав сила а сега имам и мускулчиња на раката што значи се опоравува. Но борбата не застанува тука сега во Септември морам повторно да одам на операција која ќе ме чини околу 5000 евра (со пост-оперативни третмани) и со патни трошоци.

Хуманите граѓани може да донираат на 143-464 доколку се на ВИП или ОНЕ.И пред се сакам да им се заблагодарам од срце за насмевката кои ми ја овозможија и радоста која е бесценета. Ви благодарам. ” – Неделка Чукчуковска

Сметка за донации 210 5016724851 07

Неделка Чукчуковска

НЛБ банка АД Скопје

Сметка за донации од странство

IBAN MK07210501672485107

Nedelka Cukcukovska

SWIFT TUTNMK22

NLB BANKA AD SKOPJE  


Вести

Европски избори: Различни правила од земја до земја

Секоја држава членка на Европската унија сама ги одредува правилата за изборите за Европскиот парламент. Кој кога гласа ? Британците и Холанѓаните гласаат во четврток на 23 мај, Ирците на 24 мај, Летонците, Малтежаните и […]

Вести

Нови рочишта за „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“ на СЈО

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“. Во „Триста“ обвинет е поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски за злоупотреба на […]

Вести

Пробни прелети за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“

Со два прелета во воздушниот простор на Република Северна Македонија изутринава од 7:30 до 9:30 часот ќе се изврши првиот пробен прелет за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“ (чување на воздушниот простор). Прелетот ќе […]