Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК


Управниот суд ги одби сите досега резгледани тужби на решенијата на ДИК - МИА

Скопје, 23 јули 2020 () – Управниот суд ја одби и тужбата поднесена од МОРО – Работничка партија, информираат за , од Судот. Ова беше последната тужба за денеска за кој беше одржана јавна седница во Управниот суд.

 

 

– Управниот суд ја информира јавноста дека закажаната јавна расправа по тужбата поднесена од МОРО-Работничка партија е завршена и изреката на одлуката со која тужбата се одбива и се потврдува Решението на Државната изборна комисија е јавно соопштена на овластениот претставник, соопштија од Управен Суд.

Претходно, овој Суд ги одби како неосновани сите 101 тужба поднесени од Левица, 75 тужби од Алијанса за Албанците и Алтернатива, односно тужби поднесени против решенијата на ДИК, од страна на Социјадемократската Унија и политичката партија Демократи.

За утре се закажани и последните јавни расправи за тужбите поднесени од ВМРО-ДПМНЕ и Еднинствена Македонија. оџ/