Претставување на кандидатите за пратеници од ИЕ-3 и програмата на ИНТЕГРА


Претставување на кандидатите за пратеници од ИЕ-3 и програмата на ИНТЕГРА - МИА

Скопје, 30 јуни 2020


 

Денеска ИНТЕГРА – Македонска конзервативна партија во Кратово имаше претставување на кандидатите за пратеници од ИЕ-3 и програмата на ИНТЕГРА за претстојните предвремени парламентарни избори 2020.

Претседателот Љупчо Ристовски ги поздрави присутните, после претставувањето на изборната платформа “Нова македонска ренесанса” посочи дека ИНТЕГРА е автохтон, чист македонски производ. Тој истакна дека Македонецот пред никого не виткал кичма во историјата, нема ниту сега. Немајте страв од новата македонска ренесанса на ИНТЕГРА, гласајте за ИНТЕГРА, заокружете го бројот 8, истакна Ристовски пред присутните и пренесете ја оваа идеја до вашите блиски.

Ристовски вети дека секој избран функционер на ИНТЕГРА ќе потпише согласност  да биде прислушкуван од финансиската полиција во периодите кога ќе има тендери во неговиот ресор. ИНТЕГРА е против корумпирана држава и корумпирани политичари. На секои две години ИНТЕГРА ќе биде испитана на референдум, народот одлучува.

Малите бизниси ќе бидат во фокусот на економските политики на ИНТЕГРА, истакна Ристовски.

Носителот на листата за пратеници за ИЕ-3, м-р Сузана Чесмаџиска, ги повика кратовчани да му веруваат на лидерскиот тим на ИНТЕГРА, да заокружат бр. 8 за подобро здравство, за подобро образование, за иднината на Македонија.

ИНТЕГРА – Македонска Конзервативна Партија

___________________________________________________________

овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.