Коалициите на СДСМ траат само неколку часа додека сами не се дематираат


ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ по цена на животот на граѓаните сака да го намали поразот - МИА

СДСМ и нејзините коалиции траат само неколку часа се додека тие самите не се демантираат.


 

СДСМ веќе неколку дена излегува со информација дека има парламентарно мнозинство и дека ќе прави влада, а потоа самите се демантираат.

СДСМ е пишманска партија или сега имаме т.н. пишманска СДСМ.

СДСМ треба да излезе и јавно да каже дали има мнозинство во Собранието и дали ќе прави влада.

Доколку не го направи тоа, значи дека тие ова што го прават е манипулирање со граѓаните.

СДСМ ако сака да прави влада треба да се однесува транспарентно.

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ