Состојба на патиштата


Сообраќајот по влажни коловози, внимателно возење по клисурите - МИА

– Сообраќајот на државните патишта се одвива непречено по наместа влажни коловози.Поради ниските температури наместа е можна појава на голомразица.

На одредени патни правци кои поминуваат низ клисури и усеци можна е појава на поситни одрони.

ЈП Македонијапат апелира на внимателно возење и прилагодување на брзината спрема условите на патот.

Дежурните екипи на ЈП МАКЕДОНИЈАПАТ се постојано на терен и ги одржуваат сите патни правци проодни.