Нивоата на реките зголемени, но под просекот за декември


Продолжува чистењето на Кумановка покрај кејот - МИА

– Нивоата на реките во земјава покажуваат извесни зголемувања во однос на претходните денови, но се уште се под месечниот просек.


 

Според хидролошки мерења извршени утрово во 7:30 часот, драстичен пад бележат Треска кај Македонски Брод, Дрим кај Ложани и Сатеска кај Ботун.

Подобрена е ситуацијата и кај езерата, иако Охридското и Преспанското се уште се под просечните вредности.