Намален водостојот на реките

Намален е водостојот на сите реки каде врши мерења Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) во однос на просекот за март.

Под месечниот просек се водостоите на Вардар кај Јегуновце, Железнички мост Скопје, Велес и Демир Капија, а значително се пониски и водостоите на Треска кај Македонски Брод, Пчиња кај Пелинце и Катлановска бања, Бабуна кај Богомила, Брегалница кај Штип, Струмица кај Ново Село, Црн Дрим кај Ложани и Сатеска кај Ботун.

Во рамки на просекот се нивоата на Дојранското, Охридското и Преспанското Езеро.


Бизнис

Фондот за Западен Балкан додели грантови за 24 проекти

Секретаријатот на Фондот за Западен Балкан во Тирана ја одржа дводневната партнерска работилница и церемонијата за доделување на грантови од 24-те победнички проекти од вториот повик на ВБФ. На настанот присуствуваа високи претставници од министерства за […]

Вести

Протест на жителите на Гази Баба против преселбата на Центарот за зависности во нивната населба

Жителите на Гази Баба денеска одржаа протест против најавата за дислокација на Центарот за одвикнување од зависности од Општина Кисела Вода во простории на поранешната фабрика „Металски завод – Тито“, во населбата Маџари. Учесниците на […]

Вести

Марш за Денот на параплегијата и дистрофијата во Скопје

Денот на параплегијата и дистрофијата денеска беше одбележан со марш организиран од Националниот сојуз на лица со попреченост „Мобилност“, под слоганот „Силата не е во чекорењето, силата е во издржливоста!” Неколку години по ред, секцијата […]