Десет пати пониско нивото на Сатеска

Десет пати пониско од просекот за март е нивото на реката Сатеска кај Ботун, покажуваат денешните хидролошки мерења.

Според УХМР, намалување на нивоата бележат сите реки.

Пет пати е пониско нивото на Треска кај Македонски Брод, четири пати на Црн Дрим кај Ложани, трипати на Бабуна кај Богомила, а преполовени се нивоата на Црна Река кај Новаци, Струмица кај Ново Село и Лепенец кај Скопје.

Водостоите на езерата, Охридско, Преспанско и Дојранско, се околу мартовскиот просек.


Бизнис

Фондот за Западен Балкан додели грантови за 24 проекти

Секретаријатот на Фондот за Западен Балкан во Тирана ја одржа дводневната партнерска работилница и церемонијата за доделување на грантови од 24-те победнички проекти од вториот повик на ВБФ. На настанот присуствуваа високи претставници од министерства за […]

Вести

Протест на жителите на Гази Баба против преселбата на Центарот за зависности во нивната населба

Жителите на Гази Баба денеска одржаа протест против најавата за дислокација на Центарот за одвикнување од зависности од Општина Кисела Вода во простории на поранешната фабрика „Металски завод – Тито“, во населбата Маџари. Учесниците на […]

Вести

Марш за Денот на параплегијата и дистрофијата во Скопје

Денот на параплегијата и дистрофијата денеска беше одбележан со марш организиран од Националниот сојуз на лица со попреченост „Мобилност“, под слоганот „Силата не е во чекорењето, силата е во издржливоста!” Неколку години по ред, секцијата […]