Астрономски календар


– Денеска е недела, 25 септември 2022 година, 267-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 98 дена.

 

 

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 22 минути, а ќе зајде во 18 часот и 28 минути.

Денов трае 12 часа и 6 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 5 часот и 35 минути, а ќе зајде во 18 часот и 33 минути.