Астрономски календар


 Денеска четврток, 14 октомври 2021 година, 287-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 78 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 43 минути, а ќе зајде во 17 часот и 56 минути.

Денов трае 11 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 21 минута и нема да зајде ова деноноќие.