Астрономски календар– Денеска вторник, 3 август 2021 година, 215-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 150 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 27 минути, а ќе зајде во 19 часот и 51 минута.

Денов трае 14 часа и 24 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 45 минути по полноќ, а ќе зајде во 16 часот и 5 минути.