Астрономски календар Денеска понеделник, 26 јули 2021 година, 207-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 158 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 20 минути, а ќе зајде во 20 часот.

Денов трае 14 часа и 40 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 54 минути, а ќе зајде во 7 часот и 38 минути.