Астрономски календар


 Денеска понеделник, 14 јуни 2021 година, 165-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 200 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 9 минути.

Денов трае 15 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 12 минути, а ќе зајде во 23 часот и 33 минути.