Астрономски календар


 Денеска петок, 11 јуни 2021 година, 162-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 203 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 8 минути.

Денов трае 15 часа и 10 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 5 часот и 27 минути, а ќе зајде во 21 часот и 20 минути.