Астрономски календар


– Денеска недела, 16 мај 2021 година, 136-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 229 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 14 минути, а ќе зајде во 19 часот и 46 минути.

Денов трае 14 часа и 32 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 8 часот и 19 минути и нема да зајде ова деноноќие.