Астрономски календарript>

 Денеска сабота, 1 мај 2021 година, 121-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 244 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 31 минута, а ќе зајде во 19 часот и 30 минути.

Денов трае 13 часа и 59 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 8 часот и 51 минута.