Астрономски календар


– Денеска петок, 23 април 2021 година, 113-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 252 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 43 минути, а ќе зајде во 19 часот и 22 минути.

Денов трае 13 часа и 39 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 55 минути, а ќе зајде во 4 часот и 1 минута.