Астрономски календар


– Денеска понеделник, 1 март 2021 година, 60-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 305 дена.

 

 

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 11 минути, а ќе зајде во 17 часот и 22 минути.

Денов трае 11 часа и 11 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 1 минута, а ќе зајде во 7 часот и 34 минути.