Астрономски календар


– Денеска недела, 28 февруари 2021 година, 59-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 206 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 13 минути, а ќе зајде во 17 часот и 21 минута.

Денов трае 11 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 18 часот и 47 минути, а ќе зајде во 7 часот и 7 минути.