Астрономски календар


Денеска вторник, 26 јануари 2021 година, 26-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 239 дена.Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 53 минути, а ќе зајде во 16 часот и 39 минути.

Денов трае 9 часа и 46 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 14 минути, а ќе зајде во 5 часот и 9 минути.