Астрономски календар


 Денеска сабота, 23 јануари 2021 година, 23-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 242 дена.Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 55 минути, а ќе зајде во 16 часот и 35 минути.

Денов трае 9 часа и 40 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина,  ќе изгрее во 12 часот и 10 минути, а ќе зајде во 2 часот и 8 минути.