Астрономски календар


 Денеска среда, 20 јануари 2021 година, 20-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 245 дена.Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 57 минути, а ќе зајде во 16 часот и 32 минути.

Денов трае 9 часа и 35 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина,  ќе изгрее во 10 часот и 53 минути и нема да зајде ова деноноќие.