Астрономски календар


– Денеска понеделник, 18 јануари 2021 година, 18-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 247 дена.Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 29 минути.

Денов трае 9 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 9 минути, а ќе зајде во 22 часот и 7 минути.