Астрономски календар


– Денеска сабота, 4 јули 2020 година, 187-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 179 дена.


 

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 3 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 19 часот и 49 минути, а ќе зајде во 4 часот и 4 минути.