Астрономски календар


 – Денеска е петок, 26 јуни 2020 година, 179-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 187 дена.Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 59 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 17 минути, а ќе зајде во 23 часот и 35 минути.